Nadine

De eerste keer dat ik de PlantenSpeler aansloot op 2 van mijn planten was heel bijzonder. Bij mijn stekjesplant waren na enkele minuten al de eerste klanken te horen. Mijn andere plant, een Aloëvera plant, was wat schuchter. Na een paar uur nog geen toon te horen….

Ik  werk vaak met symbolen en heb een afbeelding van een symbool gebruikt om te kijken of dat de plant kon helpen. De plant reageerde direct. Het gaf Aloë net een extra zetje om de eerste tonen te maken. Eerst alleen de laagste toon, na een half uur ook de hoogste en na een uur weer stilte. Daarna haalde ik het symbool weer weg. ’s Avonds liet de plant zich opnieuw eventjes horen.

De volgende dag begon de Aloë zelf een half uur nadat ik de PlantenSpeler had aangesloten. Einde van de middag klonken de middentonen en ontstond er een heuse melodie. Opvallend was dat de Aloë na 2 dagen veel groener en sterker leek.

De PlantenSpeler helpt mij mijn contact met de planten- en bomenwereld te verdiepen. Het gaat niet alleen om de bewustwording van de plantenwereld. De klanken bieden mens & plant nieuwe mogelijkheden om vormen van interactie te ontdekken, zoals samen muziek maken.

Missie

Voor mij werkt plantenmuziek harmoniserend voor de plant, mijzelf en ook voor de ruimte waar ik woon. Met Plug & Plant wil ik dit verder onderzoeken. Daarnaast is het mijn droom om muziek te maken en schrijven met planten en bomen.