Educatie

Voor scholen heeft Plug & Plant een educatieprogramma ontwikkeld om met kinderen de wereld van planten te ontdekken. Kinderen zitten nog zo dicht bij hun bron waardoor zij makkelijk contact maken met planten en bomen. Van deze wijsheden kunnen wij als volwassenen nog veel leren.

Het educatieprogramma voor scholen staat in het teken van de plantenwereld en het zintuiglijk ervaren daarvan. Een deel is informatief en gaat over de groei en ontwikkeling van planten en bomen. Voor de afwisseling maken we samen muziek, dromen, tekenen of dansen met en voor de planten.

Plantenwereld waarnemen
Met de kinderen maken we contact met verschillende planten en delen met elkaar hoe zij de plantenwereld waarnemen. Ook horen de kinderen hun eigen plantje klanken via de PlantenSpeler maken.

Voor kinderen van 5 tot en met 9 jaar
Het educatieprogramma voor scholen is bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 9 jaar. Je kunt het volgende verwachten van Plug & Plant :

  • Doel van het programma is om het contact en bewustzijn met de planten en bomenwereld te verdiepen.
  • Kennismaken met plantenmuziek. Voor kinderen is het leuk om hun eigen plant te horen zingen. Daarom vragen wij de leraren aan de kinderen te vragen een lievelingsplant of ander plantje die dag mee te nemen naar school.
  • Een deel van het programma doen we gezamenlijk. Ook werken we voor een deel in groepjes.
  • Een afwisselend programma met zang, dansen en tekenen zodat kinderen kunnen ontladen.
  • We werken met 3 ervaren begeleiders.
  • Het programma duurt ongeveer 2 uur per klas.

Meer informatie
Wil je meer weten over het educatieprogramma voor scholen? Neem contact met ons op via info@plugandplant.nl.