Concert: duet van een Plant met violiste Martine Nijenhuis

Op zondag 28 mei jl gaven wij een demonstratie en een concert in de Botanische tuin Alkmaar bij het Wereldmuziekfestival. Van het geïmproviseerde concert met violiste Martine Nijenhuis kunt u  hieronder een stukje beluisteren.

Inmiddels is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen met Martine: Een natuurbelevingsconcert met beelden uit de natuur, gevolgd door een geïmproviseerd duet tussen viool en PlantenMuziek. De bezoeker wordt eerst meegenomen door vioolmuziek in combinatie met natuurbeelden. Deze verdiepende ervaring creëert de basis voor het luisteren naar het unieke lied van een aantal planten. Met een aantal planten wordt een demonstratie gegeven van PlantenMuziek, waarbij het verschil tussen de planten hoorbaar is en er wellicht zelfs interactie met de plant te ervaren is. Na deze op zich al wonderlijke ervaring zal Martine een duet spelen met een plant. Hierin is te ervaren hoe de planten zelf reageren op de muziek.
De bezoeker zal vermoedelijk verstild en verwonderd het concert verlaten.

Martine Nijenhuis verzorgde al eerder natuurbelevingsconcerten ism Staatsbosbeheer in de Schoorlse duinen en in de Botanische Tuinen van Alkmaar.

Luister hier naar het duet van violiste Martine Nijenhuis en de ‘Krokodillentraan’

Zo’n concert kan op uitnodiging ook in uw omgeving worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact met ons op.