Ervaringen

Piet Hein Strengers van de Vlechterij kreeg een ‘Tuinconcert’ cadeau.

Op landgoed Vollenhove in de Bilt, waar hij zijn wilgen oogst, sloten we eerst een jonge en later een oude wilg aan, die duidelijk andere muziek maakten.

Ik heb dit als heel bijzonder en heel openend ervaren.
Ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten en ik vond het een vreemd begin met een spijker in de grond en een knijpertje aan een blad. Maar op een gegeven moment laat je dat gewoon liggen en dan ga je meer voelen wat het geluid met je doet. En daarin gebeuren gewoon hele mooie dingen.
Opeens kwam ik veel meer in contact met de wilgen waar ik altijd mee werk. Dat gaf een soort transitie omdat je dan even niet alleen maar keihard aan het werk bent om de velden te beheren en vierkante meters te maken, maar dat er energie gaat stromen. Ik heb op een hele andere manier contact gemaakt met de wilgen. Bovendien kwamen er allerlei creatieve ideeën omhoog die al sluimerden maar waar ik nu een nieuwe impuls in voel.  En bijzonder juist dat dat gebeurt terwijl ik nog in dat werk zit, want ik zit gewoon in dat veld, en dat werk kon ik dat helemaal loslaten. Zo’n ervaring verrijkt je enorm.

Nicolè, eigenaar van een orchideeën kwekerij over een workshop PlantenMuziek waarbij zij een zieke en een gezonde orchidee meenam.

De muziek van de planten, de mensen, de woorden, de omgeving of de combinatie van alles… hebben veel met me gedaan, het gaat voorbij woorden….. Mijn belangrijkste conclusie is dat de planten die muziek maken in combinatie met de groepsenergie iets bijzonders met je doen. Heel helend…..
Een paar dagen later ging ik mijn planten water geven en ik pakte een orchidee phaleanopsis, is andere dan ik bij me had, op om ‘m naar de wasbak te brengen…. en.. wow heel mijn lijf ging gloeien en mijn hartchakra helemaal warm… zo bijzonder, er is een enorme verbinding ontstaan met de planten, als ik nu aan de planten in de kas denk ga ik helemaal open… zo gaaaaaf… helemaal uit mijn hoofd, dat had ik zo nodig… en er gebeurt nog steeds van alles… wordt vervolgd.

AnneMarie Sofie over een workshop PlantenMuziek

Ik vond het een bijzondere ervaring! De klanken van de plant doen veel met je.  zeker als je ze nooit eerder gehoord hebt. Het deed me wat denken aan onze kristallen klankschalen die voor sommige oren ook wat veel kunnen zijn. Ik had hiermee een vergelijkbare ervaring.
Verder merkte ik dat ik geïnspireerd werd tot muziek, maar dit was meer in de ruimte van de stilte erna. Wij waren heel dankbaar voor deze ervaring.

Eeke Sjoukje over een workshop PlantenMuziek

De dialoog die we horen als we twee PlantenSpelers tegelijk aansluiten, is dus communicatie die altijd aanwezig is. Als je je dat realiseert, zet dat alles in een ander perspectief.

De muziek werkt verstillend en harmoniseert me met de omgeving.

Bij de boomfeestdag, een school uit Limburg

Het gebruik van de ‘klankentapper’ was een hele ervaring. We hebben ook andere klassen uitgenodigd om eens te komen horen. Leerkrachten en leerlingen kijken verbaasd en vol ongeloof!!!! Sommige leerlingen dachten dat we een tape lieten afspelen. Bedankt dat we dit mochten ervaren!

Francoise Nagel uit Heten

De plantenspeler roept veel verbazing en verwondering op ;-). Mijn kamerplanten zijn nogal enthousiast en laten een soort experimenteel moderne jazz horen, waar mijn oren niet de hele dag tegen kunnen. Maar ik vind het wel fijn om ze regelmatig te horen. Bijzonder vind ik hoe het je verhouding tot planten verandert. Ook wel een schokkend.. Het worden nu eerder vriendjes in potten, waar ik eerst aan voorbij ging. En meteen komt er dan de ethische vraag naar boven hoe bewust ik voor ze zorg of hoe bewust ik mijn kropje sla naar binnen werk….