Henry

Damanhur al jaren bezoekend en veel over de muziek van planten gehoord te hebben, kon ik in de winter van 2015/2016 de verleiding niet weerstaan een PlantenSpeler in Damanhur te kopen. Ik was daar met Annette en we hebben kennis gemaakt met Tigrilla die bijna zelf plant is door alles wat ze weet over de mooie wereld van de planten.

Mijn eerste wonderlijke ervaring had ik tijdens een presentatie op een Ecodorpenweekend bij de AardeHuizen te Olst. De presentatie voelde als iets magisch, het slot was wonderlijk. Er was namelijk een plant die bij aansluiting op de PlantenSpeler geen muziek gaf. Ik vroeg de zaal om hulp. Een moeder met jong kind kwam naar voren. Het kind ging naar de plant en legde na enkele minuten uit hoe ik mijn hand bij de plant moest houden. Ik volgde de instructie op en tegelijk begon de plant muziek te maken. De moeder was helemaal ontroerd, de zaal was minuten lang stil. Verstilde schoonheid…

Mijn kijk op planten is vernieuwd. De gedachte kwam zelfs op om na te denken over het vegetarisme. Waarom onderscheid maken tussen planten en dieren. Als je met respect de natuur tegemoet treedt mag je planten en dieren eten.

Missie

Ik wil graag ondernemend en idealistisch tegelijk mensen enthousiast maken om na te denken over een andere maatschappij. Al vele jaren ben ik bezig met experimenten op het gebied van nieuwe economieën en maatschappijvormen. In het Veerhuis te Varik met het eerste Village Trade Center ter wereld komt het nu tot leven.