Elles

Henry Mentink nodigde mij uit om het apparaat dat planten kan laten zingen te komen beluisteren en vroeg me of ik wilde deelnemen aan de groep om dit apparaat, de PlantenSpeler, ‘in de wereld’ te zetten.

Tijdens de eerste bijeenkomst werd de PlantenSpeler aangesloten op een plant. Wij stonden er met zijn allen omheen. In mijn buik en op mijn kruin voelde ik een sensatie waarschijnlijk doordat de plant enkele tonen begon te zingen via de PlantenSpeler. Dit vertelde ik aan de groep. Een week na deze bewuste dag stond ik in mijn huiskamer en zag met verwondering dat mijn planten een stuk waren gegroeid. Veel meer dan anders. Net zoals je met een schrok beseft dat je kind ‘opeens’ een stuk groter is geworden.

In de week erna groeiden de planten gestaag door en ik vroeg me af of dit iets te maken had met het bezoek aan Varik met de PlantenSpeler? Mijn man ging die zelfde week naar een paragnost en aan het einde vroeg deze of ik ook nog iets wilde vragen. Ik vertelde het verhaal en vroeg hem hoe mijn planten opeens zo hard konden groeien. Waarop hij zei: “Toen je voor het apparaat dat aan de plant verbonden was stond, voelde je het in je buik. Er is toen iets bij je ‘open’ gegaan in je energie en je planten thuis reageren daarop.

Ondertussen zijn mijn planten flink doorgegroeid en ze zomaar even afknippen (wat ik anders moeiteloos deed) valt me zomaar moeilijk!