Annette

Nadat de eeuwenoude plataan op het Lepelenburg in Utrecht vorig jaar gekapt werd, leek het of ik de pijn van de boom kon voelen als ‘een schreeuw’ uit de resterende stronk. Ik kon me nauwelijks voorstellen dat het noodzakelijk was deze boom te kappen.

Toen ik voor het eerst de plantenmuziek hoorde, wist ik direct dat dit de perceptie van bomen bij de mensen kan veranderen. Hopelijk zorgt zo’n verandering voor het minder kappen van bomen.

Door het experimenteren met plantenmuziek ben ik mijn kamerplanten anders gaan ervaren. Ik voel meer verbinding met mijn planten, het worden meer vriendjes. Na een tijdje luisteren en voelen kom ik terecht in een andere, subtielere, bewustzijnsstaat. Daarin ben ik zachter en meer in contact met mijn hart. Dit voel ik zelfs als ik over plantenmuziek praat zonder bij de planten in de buurt te zijn.

Mijn visuele waarneming verandert ook nadat ik met de muziek en de planten bezig ben geweest. Planten komen meer op de voorgrond. Objecten als stoelen en tafels, maar ook mensen verdwijnen naar de achtergrond en vragen minder aandacht in mijn blikveld. Kortom, mijn bewustzijn wordt vergroot. In contact met een boom is de ervaring nog sterker dan bij planten omdat hun energieveld me helemaal omvat.  Dan val ik helemaal stil.

Missie

‘Een Betere Wereld begint bij Individuele Bezieling’ is het motto van mijn bedrijf Atelier voor LevensKunst. Plantenmuziek versterkt het gevoel van bezieling en verbondenheid. Daarmee wil ik het leven verlengen van zoveel mogelijk Utrechtse bomen.